ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ/ΤΟΣ ΕΛΓΑ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΣ 29.07.2011


ΥΠΟΚ/ΜΑ ΕΛ.Γ.Α ΑΘΗΝΑΣ                                   Αθήνα 29/07/2011
                      
                                                                                               
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι  παρόντες εργαζόμενοι του Υποκ/τος Αθήνας, σε σημερινή μας συνέλευση και με αφορμή την από 21/07/11 ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων  ΕΛ.Γ.Α, εκφράσαμε τους έντονους προβληματισμούς μας και επισημαίνουμε τα εξής:
1)      Καταγγέλλουμε την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για εμπαικτική ολιγωρία και τον υφυπουργό κύριο Δριβελέγκα για τις ψευδείς δηλώσεις του στη Βουλή για "αλισβερίσια" γεωπόνων αγροτών και για το ότι η σημερινή διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. δεν παρέπεμψε στα δικαστήρια γεωτεχνικούς του οργανισμού, που προσελήφθηκαν με απόφαση του ΑΣΕΠ (Π.Δ 164) ενώ έχει γίνει δικαστική προσφυγή για οκτώ συναδέλφους μας.
Καταγγέλλουμε επίσης τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη για την όλη του στάση κατά την συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Δ.Σ του συλλόγου μας και για τις δηλώσεις του περί «απίστευτου κόλπου, με το οποίο πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι τρώνε με χρυσά κουτάλια από την πίτα των οδοιπορικών».
2)      Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α.,  όπως ανέφερε σε σχετικό της έγγραφο ότι κινεί διαδικασίες επίλυσης των αιτημάτων μας για αύξηση χιλιομετρικής αποζημίωσης και αλλαγή ορίου χιλιομετρικής απόστασης για τη δικαιούμενη διανυκτέρευση και την επιπλέον περικοπή του 10% από το σύνολο των αποδοχών (εκτιμητικά κ.τ.λ).
3)      Καταγγέλλουμε την ύπαρξη της «λίστας της ντροπής» με τους «παρεμποδιζόμενους» συναδέλφους να αγνοούν ομόφωνη απόφαση γενικής συνέλευσης και να αιτούνται την πληρωμή τους. Απαιτούμε από τη διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α.,  που ώθησε μια τέτοια διαδικασία να μην κάνει αποδεκτή καμία τέτοια λίστα.
Εμείς οι εργαζόμενοι του Υποκ/τος ΕΛ.Γ.Α. Αθήνας εμμένουμε σε όλα τα δίκαια αιτήματά μας και προτείνουμε αποχή από το εκτιμητικό έργο, σε όλες τις περιπτώσεις.
Απαιτούμε επίσης από το Δ.Σ. του συλλόγου να καταγγείλει με αιχμηρό τρόπο τόσο την στάση της κυβέρνησης, που μας έχει καταντήσει "μπαλάκι" μεταξύ των υπουργών, όσο και τα κυβερνητικά στελέχη, που ανερυθρίαστα προβαίνουν σε τέτοιου είδους δηλώσεις, που μοναδικό στόχο έχουν την απαξίωση και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων του ΕΛ.Γ.Α.
-Ειδικότερα για την ιδιαιτερότητα του Υποκ/τος Αθήνας (μετακινήσεις σε νησιά κ.α) απαιτούμε:
1)      Διευκρινήσεις από τη διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., για τις ημέρες μετακίνησης με πλοία ή αεροπλάνα σχετικά με το ποσό καταβολής αποζημίωσης, πράγμα που δεν προβλέπεται από το Ν. 2685/99.
2)      Καταβολή υπερωριών, την στιγμή που συνάδελφοι γεωτεχνικοί αναγκάζονται να απασχολούνται εκτός ωραρίου κατά την εκτός έδρας μετακίνησή τους (πρωινές - βραδινές πτήσεις, πολύωρα ταξίδια με πλοία).
3)      Να εφαρμοστεί το σχετικό δελτίο εργατικής νομοθεσίας (τεύχος 1192),όπου προβλέπει ότι προσωπικό που βρίσκεται εκτός έδρας κατά τις Κυριακές και αργίες δικαιούται αναπληρωματική εβδομαδιαία ανάπαυση σε άλλη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας. Ενημερώνουμε ότι έχει γίνει ήδη αίτημα από συναδέλφους γεωτεχνικούς προς τη Δ/νση Διοικητικού και αναμένουμε απάντηση. Ζητούμε να γίνει παρέμβαση του Δ.Σ. του συλλόγου, ώστε να επιλυθεί άμεσα το σχετικό αίτημα.
- Τέλος απαιτούμε τη μη συσχέτιση των προκαταβολών με την καταβολή των οδοιπορικών τελευταίου διμήνου, μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από τη διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α.
- Συνάδελφοι, πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος και πρέπει να συνεχιστεί με την ενότητα και την καθολική συμμετοχή όλων των εργαζομένων.



                                                         Η αντιπρόσωπος Υποκ/τος Αθήνας


                                                         Καλκανδή Ελισάβετ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ