ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12.08.2011


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                              Αλεξ/πολη 12-08-2011
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α.          
Μεσογείων 45- 11510 Αθήνα                         
Τηλ. :2107490479
Fax: 2107490882
e-mail: i.kafetzo@gmail.com
                                                                 
                                                             
                                             ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

Σε απάντηση των όσων ειπώθηκαν στο Κεντρικό Δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA  στις 11/08/11,  για υπέρογκες αποζημιώσεις σε αγρότες με μικρές ζημιές & αποζημιώσεις μέσω κατ΄  εξαίρεση ζημιών σε συγκεκριμένους αγρότες «χάρη στις εκτιμήσεις των γεωπόνων» όπως ακούστηκε από το ρεπορτάζ θέλουμε να γνωστοποιήσουμε προς όλους τους Έλληνες πολίτες, κάτι που όλος ο αγροτικός κόσμος γνωρίζει πολύ καλά.
Οι γεωτεχνικοί υπάλληλοι του ΕΛ.Γ.Α επιτελούν ένα σημαντικό έργο πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να βρίσκονται κοντά στον Έλληνα αγρότη την στιγμή που τους χρειάζεται.
Θεωρούμε λοιπόν ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ θίγει την αξιοπιστία το κύρος και την επιστημονική κατάρτιση όλων των εργαζομένων του ΕΛ.Γ.Α  την στιγμή μάλιστα που αγωνιζόμαστε προκειμένου να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του Οργανισμού και να κατοχυρώσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Θέλουμε επίσης να τονίσουμε για άλλη μια φορά την πάγια και διαχρονική μας θέση απέναντι σε όλες τις Πολιτικές Ηγεσίες ότι οι κατ΄εξαίρεση ασφαλιστικές καλύψεις ζημιών μέσω Υπουργικών Αποφάσεων χρησιμοποιούν τον ΕΛ.Γ.Α κατά περίπτωση και δεν αντιμετωπίζουν τους ασφαλισμένους ενιαία όπως προβλέπεται από το θεσμικό κανονιστικό πλαίσιο.
Καταλήγοντας θέλουμε να απευθύνουμε ένα ερώτημα προς την  Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΑΤ,ενστερνίζεται ή όχι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ που “ καταδεικνύει ’’ το εργαζόμενους του ΕΛ.Γ.Α  ως υπεύθυνους για την μαύρη τρύπα του Οργανισμού;
Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία   να συμβάλλει ουσιαστικά με την στάση της στην εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού  και πρωτίστως η ίδια να είναι θεματοφύλακας των νόμων και των κανονισμών που διέπουν την εκτιμητική και την ασφαλιστική διαδικασία.
Τέλος επισημαίνουμε ότι αν έχουν καταβληθεί  παράνομες   αποζημιώσεις, το ΥΠΑΑΤ έχει κάθε δικαιοδοσία να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που προβλέπει ο νόμος ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.
  



                       
                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 


       Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν.Γραμματέας


                                
    Αντώνης Καρανίκας                                           Ιωάννης  Καφετζόπουλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ