ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 21.07.2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αθήνα 21/07/2011
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α. Αριθμ.Πρωτ.:83
Μεσογείων 45, 11510 Αθήνα
ΤΗΛ : 2551088100
FAX : 2551037031


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

    Στις 15/07/2011 αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ.Σαχινίδη προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων έτσι όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στις 7/7/2011.
    Ο κ.Σαχινίδης υπαναχώρησε από την αρχική του δέσμευση που είχε αναλάβει ενώπιων μας, παρουσία και της Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α., προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημά μας για την αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης κατά 10 λεπτά και για την αλλαγή του ορίου της χιλιομετρικής απόστασης για την δικαιούμενη διανυκτέρευση. Υπέγραψε, όμως, μόνο τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις για την υπέρβαση του ανωτάτου ορίου των εκτός έδρας μετακινήσεων κατά 60 ημέρες για τους Γεωπόνους και κατά 80 ημέρες για τους Κτηνιάτρους, για το έτος 2011 (αρ.αποφ. 2/43819/0022/13-7-2011 και 2/43687/0022/13-7-2011). Αναφερόμενος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, διαφώνησε ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος μας για την αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης, παραπέμποντας την συνολική επίλυση των αιτημάτων μας στον Υπουργό Οικονομικών.
    Κατά την πορεία της συζήτησης επιχειρηματολογώντας για το δίκαιο των αιτημάτων μας και προκειμένου να καταδείξουμε την διαφοροποίηση που υπάρχει σχετικά με τις εκτός έδρας αμοιβές διαφόρων κλάδων εργαζομένων του καταθέσαμε σχετική Υπουργική απόφαση υπογεγραμμένη από τον ίδιο που υπογράφηκε στις 26 Απριλίου 2011 για της οποίας το σκεπτικό δεσμεύτηκε να μας απαντήσει (ΦΕΚ 1069/31-5-2011).
    Μετά την ενημέρωση που είχαμε από τον κ.Σαχινίδη εκτιμούμε ότι η αναφορά της Διοίκησης με σχετικό έγγραφο της προς τους εργαζόμενους για τις δήθεν λύσεις που έχουν δρομολογηθεί με την έκδοση Υπουργικών αποφάσεων θεωρείται επιεικώς απαράδεκτη και αποπροσανατολιστική.

   Καλούμε την Διοίκηση έστω και την ύστατη στιγμή να αντιληφθεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται ο Οργανισμός και να συμπαραταχθεί μαζί μας γιατί θεωρούμε ότι η μόνη λύση που δίνει διέξοδο στην απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού είναι η αποδοχή και ψήφιση της τροπολογίας που έχει κατατεθεί. Επίσης ζητάμε από την Διοίκηση να αναβάλει την εφαρμογή της περικοπής του 10% που έχει δρομολογήσει η οποία περιλαμβάνει το σύνολο των αποδοχών (εκτιμητικά κλπ) έως ότου διευθετηθεί το θέμα με την σχετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών.
    Κατά την διάρκεια της αναστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων εκτιμούμε ότι θα έπρεπε ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων κ.Σκανδαλίδης και η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. να δρομολογήσουν λύσεις στα αιτήματά μας μέρος των οποίων δεν επιβαρύνουν αναγκαστικά τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντ΄ αυτού για άλλη μια φορά κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές προσπάθησαν να απαξιώσουν τους εργαζόμενους του ΕΛ.Γ.Α. αναφερόμενοι με τρόπο προσβλητικό στο εκτιμητικό τους έργο.

Συνάδελφοι,
   Η Κυβερνητική πολιτική η οποία εφαρμόζεται και στόχο έχει την διάλυση των εργασιακών σχέσεων καθώς και η ένταξη του Οργανισμού στο περιοριστικό πλαίσιο του Ν.2685/99 μας οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση και καθιστά αδύνατη ακόμα και την χρήση του Ι.Χ αυτοκινήτου μας για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών.
   Μετά από σχετική ενημέρωση που είχαμε κατά την συνάντηση μας με την Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενημερωθήκαμε ότι έχει δρομολογηθεί συνάντηση μεταξύ του Υπουργού κ.Σκανδαλίδη και του Υπουργού Οικονομικών κ.Βενιζέλου κατά την οποία θα συζητηθούν και τα δικά μας αιτήματα.
   Το Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. στη συνεδρίασή του στις 21/7/2011 κατά πλειοψηφία αποφάσισε να αναμένει τις εξελίξεις προκειμένου να επανακαθορίσει την στάση του.

   Καλούμε τους αντιπροσώπους του Συλλόγου να μεριμνήσουν ώστε να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα κατά τόπους Υποκαταστήματα την Δευτέρα 25/07/2011. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ