ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΕΛΓΑ ΤΗΣ 21/06/2024

 Αλεξ/πολη 21/06/2024

Αριθ. Πρωτ. 31

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας, τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί βάναυσα από θεομηνίες χωρίς προηγούμενο όπως Ιανός, Daniel, Elias, Πυρκαγιές κτλ. Οι υπάλληλοι του ΕΛ.Γ.Α., όλο αυτό το διάστημα, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ανταποκρίθηκαν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντα τους, παρόλες τις δυσχέρειες που προκαλεί το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις μετακινήσεις για την εκτέλεση του εκτιμητικού έργου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή και απρόσκοπτη διενέργεια του εκτιμητικού έργου είναι η χορήγηση προκαταβολών έναντι των εξόδων μετακίνησης (εισιτήρια, καύσιμα, διαμονή, διανυκτέρευση κτλ).

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες δεν καταβλήθηκαν στους γεωτεχνικούς του ΕΛ.Γ.Α. οι προβλεπόμενες προκαταβολές, ενώ δεν υπάρχει σαφές χρονικό πλαίσιο για τη χορήγησή τους. Το κόστος αυτό, προκειμένου να διασφαλισθεί η συνέχιση του εκτιμητικού έργου, καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τους ίδιους τους εργαζομένους, στερώντας το ποσό αυτό από τον οικογενειακό τους προγραμματισμό. Είναι προφανές, ότι οι εκτιμητές του ΕΛ.Γ.Α. αδυνατούν να συνεχίσουν να καλύπτουν από το μισθό τους, τα έξοδα των μετακινήσεων για τη διενέργεια των εκτιμήσεων.

Δυστυχώς, η μη χορήγηση των προκαταβολών οδηγεί αυτονόητα σε αναστολή της εκτέλεσης του εκτιμητικού έργου.

Είναι αναγκαία και επιτακτική ανάγκη, να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει, ώστε οι γεωτεχνικοί του Οργανισμού να βρεθούν εκεί που τους επιτάσσει το καθήκον: Στο πλάι του Έλληνα Αγρότη, Κτηνοτρόφου και Μελισσοκόμου.

Για το Δ.Σ του Π.Σ.Ε. ΕΛ.Γ.Α.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. γραμματέας

ΤΣΙΑΜΠΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α.

Πληρ.: Κ.Τσιάμπας (6983212852) Ι. Καφετζόπουλος (6974946643)

Μεσογείων 45 – Τ.Κ. 115 26

ΑΘΗΝΑ

Προς: Τα Μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023