ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

 

                                                                                                             Αλεξ/πολη  6/11/2023  

                                                                                                                Αριθμ. Πρωτ.: 56

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α.

Πληρ.: Κ. Τσιάμπας (6983212852)                                Ι. Καφετζόπουλος (6974946643)

Μεσογείων 45 – Τ.Κ. 115 26

ΑΘΗΝΑ

Προς:  Τα Μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου       Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α.

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. συνεδρίασε στην Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου  με θέματα :

1.               Νέο θεσμικό πλαίσιο ΕΛΓΑ.

2.               Προσλήψεις προσωπικού.

3.               Προετοιμασία για την ΕΣΣΕ 2024.

4.               Ανθυγιεινό επίδομα.

5.               Διάφορα

Συνάδελφοι,

 Σχετικά με το Νέο θεσμικό πλαίσιο του  ΕΛΓΑ που σχεδιάζεται, διαχρονική θέση του Σωματείου μας είναι η εξασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΛΓΑ με επαρκή χρηματοδότηση (εισφορές αγροτών, Εθνικοί και Κοινοτικοί Πόροι) προκείμενου να ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενές ανάγκες των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Το Δ.Σ θα ενημερωθεί εκτενέστερα για το νέο σχέδιο Νόμου και θα καταθέσει τις προτάσεις του με μοναδικό γνώμονα την βελτιστοποίηση του συστήματος ώστε να παρέχει τις καλύτερές υπηρεσίες στον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο.

Συνάδελφοι,

Στις 1-11-2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την νομικό κ. Βλάσση όπου ενημερωθήκαμε σχετικά με την πορεία της αγωγής που αφορά τα μισθολογικά κλιμάκια (μέσα στον Νοέμβριο θα έχει κατατεθεί η αγωγή). Της ζητήθηκε να διερευνήσει, στο πλαίσιο της νέας ΕΣΣΕ 2024, τη δυνατότητα  να συμπεριληφθούν διάφορα αιτήματα όπως πριμ παραγωγικότητάς, χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας κλπ. Επίσης συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την τροποποίηση του  καταστατικού του Συλλόγου.

 Επιπλέον στις 1/11/2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ  όπου του  ετέθησαν για ακόμα μία φορά τόσο τα θέματα που ταλανίζουν το προσωπικό του Οργανισμού, όσο και τα θέματα που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα - ύπαρξη του ίδιου του Οργανισμού. Το Σωματείο απαίτησε ακόμη μία φορά να ενισχυθεί άμεσα το ανθρώπινο δυναμικό του  Οργανισμού με νέες προσλήψεις  με προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων. Η υποστελέχωση που παρατηρείται σε πολλά τμήματα της Κ.Δ και σε διάφορα Υποκαταστήματα στην κυριολεξία δημιουργεί θέματα στην ύπαρξη του ίδιου του Οργανισμού.

 Σχετικά με το ανθυγιεινό επίδομα το Σωματείο θα πιέσει προς την κατεύθυνση για την έκδοση ΚΥΑ.

Τέλος σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ από την πρώτη στιγμή των πρόσφατων πρωτοφανών πυρκαγιών και πλημμυρών του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου βρέθηκαν κοντά στους δοκιμαζομένους αγρότες και κτηνοτρόφους κάτω από πραγματικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, επιτελώντας για άλλη μία φορά, ως όφειλαν το εκτιμητικό τους έργο.

Συνάδελφοι, η διαμορφωθείσα κατάσταση στο πρωτογενή τομέα μετά και τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές αναδεικνύουν τον ισχυρό και μοναδικό ρόλο που επιτελεί ο  ΕΛ.Γ.Α. και τη συνδρομή του στο έργο άλλων φορέων (Κρατική Αρωγή, Περιφέρειες κλπ).

 

 

                                              Για το Δ.Σ του Π.Σ.Ε. ΕΛ.Γ.Α.

 

  Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. γραμματέας

 

 

     ΤΣΙΑΜΠΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                    ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 04/07/2023 ΠΣΕΕΛΓΑ