ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΊΟΥ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α.

Μεσογείων 45 – Τ.Κ. 115 26

ΑΘΗΝΑ

            Λάρισα 8/6/2021

          Αριθμ. Πρωτ.: 7   

                                                                   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Το Δ.Σ του Π.Σ.Ε ΕΛ.Γ.Α. αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και τα εργατικά συνδικάτα  για τις 10/6/2021 ενάντια στο  αντεργατικό νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση και με το οποίο σαρώνει και  καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις πολλών χρόνων των εργαζομένων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

  • Την κατάργηση της 8-ώρης εργασίας και την επιβολή 50 ωρών εβδομαδιαίας εργασίας μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας. Οι επιπλέον 2 ώρες εργασίας, καθημερινά, είναι χωρίς αμοιβή και χωρίς προηγούμενη συλλογική σύμβασή. «Επιστρέφονται» στον εργαζόμενο όταν και όποτε ο εργοδότης - επιχείρηση το αποφασίσει, με μειωμένο ωράριο ή ρεπό ή μέρες αδείας.
  • Την ποινικοποίηση της  συνδικαλιστικής δράσης που φαλκιδεύει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία. Σε συνέχεια του περίφημου 50%+1 για την απεργία, που νομοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2018, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις Γενικές Συνελεύσεις καταργώντας ουσιαστικά τον ζωντανό διάλογο.
  • Την κατάργηση  του εμβληματικότερου και φιλεργατικότερου  νόμου στη χώρα μας για τα εργασιακά, τον Ν. 1264/82 και καθιερώνει  για το Δημόσιο πέρα από το προσωπικό ασφαλείας και το «προσωπικό εγγυημένης εργασίας» σε ποσοστό 33,3%.

Με αυτά και με μια σειρά νομοθετημάτων που περιγράφονται στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, επιχειρείται να δοθεί ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στις εργατικές κατακτήσεις χρόνων, οι οποίες τα χρόνια της κρίσης ποδοπατήθηκαν και σμιλεύτηκαν στα μέτρα της εκάστοτε εργοδοσίας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην ξεθεμελίωση της μεγαλύτερης εργατικής κατάκτησης, αυτή του 8ωρου που θεσμοθετήθηκε στη χώρα μας πριν 100 χρόνια και την επιστροφή στον μεσαίωνα και τη «δουλειά ήλιο με ήλιο».
Παλεύουμε για να μην
ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10/6/2021

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                              ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ