ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 01/10/2020

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                       

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α.

Μεσογείων 45 – Τ.Κ. 115 26

ΑΘΗΝΑ                   

 

 

 

 

                                      Λάρισα 1/10/2020

                                     Αριθμ. Πρωτ.: 30

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι απαραίτητο να αναδειχθεί και να γίνει πλήρης κατανοητό απ’ όλους!!! ο αλληλέγγυος χαρακτήρας και η κοινωνική διάσταση του ΕΛ.Γ.Α .

Μετά το καταστροφικό χτύπημα αρκετών περιοχών της χώρας από την θεομηνία «Ιανός», πρώτο μέλημα του Οργανισμού και των εργαζομένων, είναι η καταγραφή των ζημιών έγκαιρα και έγκυρα, έτσι ώστε να καταβληθούν γρήγορα και δίκαια οι αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες της χώρας, των οποίων  επλήγησαν οι γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

 Το σύνολο των συναδέλφων μας από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της θεομηνίας, βρίσκονται στην διάθεση της υπηρεσίας ξεπερνώντας αντικειμενικά προβλήματα, (δυσκολίες προσέγγισης στις ζημιωθείσες περιοχές, υπερωριακή απασχόληση, μετακινήσεις κλπ) με στόχο να αποτυπωθεί γρήγορα το μέγεθος των ζημιών και να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων-ενισχύσεων.

Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την χρηματοδότηση  του ΕΛ.Γ.Α. έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πληγέντων να καταβληθούν οι αποζημιώσεις, μας βρίσκουν σύμφωνους και δικαιώνουν ένα χρόνιο αίτημά μας για την ανάληψη από πλευράς του κράτους των ευθυνών και των υποχρεώσεων που του αναλογούν, προκειμένου να στηριχτεί το γεωργοασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση για την καθιέρωση μόνιμων μηχανισμών στήριξης και χρηματοδότησης του συστήματος των γεωργικών ασφαλίσεων, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, αφού και η κλιματική αλλαγή που συντελείται τα τελευταία χρόνια φέρνει συνέπειες που βιώνουμε κάθε χρόνο με την εκδήλωση των καταστροφικών φυσικών φαινομένων (πλημμύρες , ανεμοθύελλες  κλπ).

Πρέπει λοιπόν να προχωρήσει η βελτίωση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει τον ΕΛ.Γ.Α., καθώς και η επίλυση όλων των άλλων εργασιακών θεμάτων που εκκρεμούν και ταλανίζουν τους εργαζομένους, όπως η στελέχωση των υπηρεσιών του Οργανισμού με νέες προσλήψεις, η με νομοθετική ρύθμιση τακτοποίηση των συναδέλφων που απειλούνται με απόλυση, η ικανοποίηση αιτημάτων μεταθέσεων, η υπογραφή επιτέλους Ε.Σ.Σ.Ε. , η επίλυση του προβλήματος των μετακινήσεων εκτός έδρας για την εκτέλεση του έργου των εκτιμήσεων, η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για τη γρηγορότερη καταγραφή των ζημιών και τη δικαιότερη καταβολή των δικαιούμενων αποζημιώσεων στους ασφαλισμένους μας γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Στο πλαίσιο  της διαμορφωθείσας κατάστασης θα θέλαμε να τονίσουμε για μία ακόμη φορά ότι, οι εργαζόμενοι του ΕΛ.Γ.Α. μαζί με τους έλληνες αγρότες αποτελούν στήριγμα και εγγύηση για το γεωργοασφαλιστικό σύστημα της χώρας έτσι ώστε εκσυγχρονισμένο , στελεχωμένο και ανεξάρτητο, να προσαρμόζεται άμεσα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγροτικής παραγωγής στηρίζοντας το εισόδημα των ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων σ΄αυτές τις δύσκολες για όλους εποχές.

 

 

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                               ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ