ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 08 07 2020 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

                                                                                                             Λάρισα  24/7/2020  

                                                                                                                       Αριθμ. Πρωτ.: 26     

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α.

Πληρ.: Ι. Καφετζόπουλος (6974946643)                                Σ. Σπυρόπουλος (6932014498)

Μεσογείων 45 – Τ.Κ. 115 26

ΑΘΗΝΑ

Προς:  Τα Μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου       Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α.

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. συνεδρίασε στην Αθήνα στις 8 και 9 Ιουλίου με θέματα:

1.     Ε.Σ.Σ.Ε 2017 μέχρι και σήμερα

2.     Κανονισμός κατάστασης προσωπικού (αναγνώριση προϋπηρεσίας ιδιωτικού τομέα, βαθμολογική εξέλιξη, θέματα μεταθέσεων κ.α)

3.     Κανονισμός οργανωτικής διάρθρωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών

4.     Δαπάνες και καθεστώς εντός και εκτός έδρας μετακινήσεων (επαναφορά στο προγενέστερο καθεστώς που ίσχυε μέχρι την 31/12/2015)

5.     Σχέδιο νόμου του ΥΠ.Α.Α.Τ  σχετικά με τον καθορισμό ανώτατου ορίου αποζημίωσης από τον ΕΛ.Γ.Α. και  την εναρμόνιση του κανονισμού κατάστασης προσωπικού με τις διατάξεις του ν. 3528/2007.

6.     Συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α

7.     Διάφορα θέματα

 

Στις 9/7/20 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο όπου του ετέθησαν τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους και τον Οργανισμό.

Το Σωματείο ιεραρχώντας τα ζητήματα από την αρχή έθεσε ως  ζήτημα την μη υπογραφή των  ΕΣΣΕ από το 2015 έως και σήμερα, για το οποίο ο Πρόεδρος ανέφερε και πάλι ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα το θέμα σε κυβερνητικό επίπεδο. Εκκρεμεί η απόφαση από το Σ.τ.Ε. για την Ε.Σ.Σ.Ε του 2016 και προτάθηκε στον Πρόεδρο του Οργανισμού η παράταση της Ε.Σ.Σ.Ε του 2015 μέχρι σήμερα.

Ζητήθηκε να αντιμετωπιστούν επιτέλους τα προβλήματα συναδέλφων που εργάζονται στον Οργανισμό σε εφαρμογή προσωρινών δικαστικών αποφάσεων και τακτοποίηση τους με νομοθετική ρύθμιση εκ μέρους της πολιτείας.

Σχετικά με τα χρόνια προβλήματα μεταθέσεων, ανανεώσεις αποσπάσεων, προσλήψεις προσωπικού, αναγνώριση προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα και γενικότερα θέματα που απασχολούν το προσωπικό και τον Οργανισμό ο Πρόεδρος ανέφερε ότι θα αντιμετωπιστούν στο ευρύτερο πλαίσιο αναμόρφωσης του Οργανισμού.

Τονίστηκαν για άλλη μια φορά τα προβλήματα που προκύπτουν με τις μετακινήσεις των εργαζομένων μετά την εφαρμογή του 4336/15 (εκτίναξη δαπανών λόγω χρήσης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, διπλή έδρα,  εντολές μετακίνησης κ.α) και προτάθηκε από το Δ.Σ του Π.Σ.Ε ΕΛ.Γ.Α. ότι η μόνη λύση για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού είναι η επαναφορά στο καθεστώς μετακινήσεων της 31/12/2015. Ταυτόχρονα δόθηκαν στοιχεία στον πρόεδρο για την εκτίναξη των οδοιπορικών από την χρήση των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων.

Συζητήθηκε η παρακράτηση 5% υπέρ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σε κάθε μορφής αποζημίωση που λαμβάνει το γεωτεχνικό προσωπικό από τις εκτός έδρας μετακινήσεις σύμφωνα και με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την οποία έκανε αποδεκτή το ΥΠ.Α.ΑΤ. Ο Σύλλογος θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Τονίστηκε το θετικό μέτρο της οικονομικής ενίσχυσης του Οργανισμού όπως θεσμικά προβλέπεται, στα πλαίσια κάλυψης των λειτουργικών δαπανών του, όπως άλλωστε γίνεται και με όλους τους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠ.Α.Α.Τ. και  επισημάνθηκε ότι το μέτρο αυτό θα πρέπει να παγιωθεί σε ετήσια βάση και να αποτελέσει μέρος της εξαγγελθείσας αναμόρφωσης και ενίσχυσης του γεωργοασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας.

O Πρόεδρος πρότεινε στο πλαίσιο βελτίωσης του ΕΛ.Γ.Α. τη συγκρότηση ομάδας εργασίας, έργο της οποίας θα είναι η αξιολόγηση της μέχρι τώρα λειτουργίας του Γεωργοασφαλιστικού Συστήματος (2010-2020), εξαγωγή συμπερασμάτων και προτάσεις βελτίωσης, τόσο σε νομοθετικό όσο και σε κανονιστικό πλαίσιο, προκειμένου να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στον πρωτογενή τομέα (νέες καλλιέργειες, κλιματικές αλλαγές, νέα ζημιογόνα αίτια) και με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους αγρότες.

Συνάδελφοι, η διαμορφωθείσα κατάσταση στο τομέα των γεωργικών ασφαλίσεων μετά την αποτυχημένη προσπάθεια εισόδου των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών αναδεικνύει τον ισχυρό και μοναδικό ρόλο που επιτελεί ο  ΕΛ.Γ.Α. Η ενίσχυση ακόμα περισσότερο του υπάρχοντος συστήματος ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής της χώρας στις δυο βασικές αρχές που το χαρακτηρίζουν, αυτή της υποχρεωτικότητας και του πνεύματος αλληλεγγύης, είναι υποχρέωση όλων. Όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση για τη βελτίωση του γεωργοασφαλιστικού συστήματος, το οποίο να ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων.

 

 

 

Για το Δ.Σ του Π.Σ.Ε. ΕΛ.Γ.Α.

 

  Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. γραμματέας

 

 

ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                           ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ