ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 20/03/2020 ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α.
Μεσογείων 45 – Τ.Κ. 115 26
ΑΘΗΝΑ
            Λάρισα 20/3/2020
         Αριθμ. Πρωτ.: 19

                                                                                         
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο εναρμόνισης της λειτουργίας του Οργανισμού με τις κυβερνητικές οδηγίες, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τις γενικότερες οδηγίες που εκδίδονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας και Εργασίας,  για την αντιμετώπιση της επιδημίας COVID-19 που προκαλείται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, ως εργαζόμενοι του ΕΛ.Γ.Α., απαιτούμε τη λήψη όλων των απαραίτητων εκείνων μέτρων πρόληψης, που εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού, πρωτίστως όμως, την ακεραιότητα της υγείας των εργαζομένων, των οικογενειών τους και των συναλλασσομένων μας (αγροτών, ανταποκριτών κ.α).
Ήδη έχει προκύψει μεγάλη ανησυχία ανάμεσα στους συναδέλφους μας σχετικά με την καθυστέρηση λήψης οριστικών και ξεκάθαρων μέτρων, όσον αφορά τη λειτουργία του Οργανισμού, όταν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν με τα οριζόμενα στην σχετική Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου της 14/3/2020. 
Ο τρόπος λειτουργίας του Οργανισμού και η προστασία των υπαλλήλων δεν μπορεί να στηρίζεται σε έγγραφα υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά σε αποφάσεις του Οργάνου Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α., σε εφαρμογή της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των προτεινόμενων από τον ΕΟΔΥ μέτρων για την αντιμετώπιση  και τον περιορισμό περιπτώσεων λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό-2019 SARS-CoV-2 σε εργασιακούς χώρους εν γένει.  
Υπενθυμίζουμε ότι η επείγουσα εγκύκλιος που εκδόθηκε στις 12/3/2020 για την ασφάλεια των εργαζομένων και του κοινού όριζε αυξημένα μέτρα υγιεινής για τους χώρους εργασίας, όπως ενδεικτικά:
«Να παρέχονται τα απαραίτητα υλικά για το πλύσιμο των χεριών, όπως σαπούνι και χειροπετσέτες μιας χρήσης, ή αλκοολούχο αντισηπτικό σε κοινόχρηστους χώρους. Να λαμβάνεται μέριμνα για την τακτική απολύμανση με αντισηπτικό διάλυμα των επιφανειών στο χώρο εργασίας (π.χ. γραφεία ή τραπέζια) ή αντικειμένων (π.χ. πόμολα, τηλέφωνα, πληκτρολόγια, επιφάνειες στα ασανσέρ, κλπ), με τα οποία έρχονται σε συχνή επαφή οι εργαζόμενοι ή το κοινό. Να λαμβάνεται μέριμνα για την εξασφάλιση και διατήρηση επαρκούς αερισμού των χώρων εργασίας με φυσική ή τεχνητή κυκλοφορία καθαρού αέρα.»
Συνάδελφοι, είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συνανθρώπους μας, τηρώντας με ευλάβεια τα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει το κράτος για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.
Καλούμε τη Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. να εφαρμόσει με απόφασή της την εκ περιτροπής και εξ αποστάσεως εργασία των υπαλλήλων που να καλύπτει όλο το προσωπικό, μαζί με όλα τα άλλα έκτακτα μέτρα.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α.  θα σταθεί δίπλα σε κάθε υπάλληλο, που για λόγους υγείας δικούς του ή κοντινού του προσώπου δεν μπορεί να προσέλθει στην εργασία του. Επίσης, θα σταθεί στο πλάι των συναδέλφων για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κτίρια που εξασφαλίζουν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τις προδιαγραφές, που έχουν τεθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας τώρα και διαχρονικά, με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία, κλίνες ΜΕΘ και στελέχωση του ΕΚΑΒ.
Ενημερώνουμε τους έλληνες αγρότες ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές για τη χώρα, είμαστε στο πλευρό τους να αντιμετωπίσουμε με ευρύτητα και ευελιξία τα οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν, ως συνέπεια της διαμορφωθείσας κατάστασης.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                           ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ