ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ της 13/02/2020


                                                                                                             Λάρισα  21/2/2020  
                                                                                                                       Αριθμ. Πρωτ.: 16
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α.
Πληρ.: Ι. Καφετζόπουλος (6974946643)                                Σ. Σπυρόπουλος (6932014498)
Μεσογείων 45 – Τ.Κ. 115 26
ΑΘΗΝΑ
Προς:  Τα Μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου       Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. συνεδρίασε στην Αθήνα στις 12 και 13 Φεβρουαρίου με πρόγραμμα δράσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της 16/12/2019, και ειδικότερα θέματα:
1.     Ε.Σ.Σ.Ε 2017 μέχρι και σήμερα
2.     Κανονισμός κατάστασης προσωπικού (αναγνώριση προϋπηρεσίας ιδιωτικού τομέα, βαθμολογική εξέλιξη, θέματα μεταθέσεων κ.α)
3.     Κανονισμός οργανωτικής διάρθρωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών
4.     Δαπάνες και καθεστώς εντός και εκτός έδρας μετακινήσεων (επαναφορά στο προγενέστερο καθεστώς που ίσχυε μέχρι την 31/12/2015)
5.     Τακτοποίηση εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις 
6.     Διοργάνωση διημερίδας με θέμα: «Το Γεωργοασφαλιστικό Σύστημα της χώρας, παρόν, μέλλον και προοπτικές»
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 13/2/2020 με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α. συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
Σε ότι αφορά τις Ε.Σ.Σ.Ε από το 2017 μέχρι και σήμερα, το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε.Ε. κατήγγειλε την αναβολή υπογραφής των επί σειρά ετών και ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. την άμεση υπογραφή τους. Ανταποκρινόμενος στο αίτημα αυτό του συλλόγου, ανέφερε ότι πρώτα θα συζητηθεί το θέμα αυτό με την πολιτική ηγεσία και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η σχετική διαπραγμάτευση.
Ζητήθηκε να ικανοποιηθούν τα χρόνια προβλήματα μεταθέσεων και να πάψει επιτέλους η αγωνία της ανανέωσης των αποσπάσεων που βιώνουν κάθε εξάμηνο πολλοί συνάδελφοι.
Τονίστηκε ότι οι ανάγκες του οργανισμού σε προσωπικό είναι μεγάλες (αύξηση ζημιών, συνταξιοδοτήσεις κ.α) και με την υποστελέχωση που παρατηρείται σε όλα τα υποκαταστήματα και την κεντρική υπηρεσία, η ανάγκη πρόσληψης νέου προσωπικού είναι επιτακτική.
Αναφέρθηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας του Οργανισμού είναι ξεχωριστός και δεν μπορεί η διάρθρωση και η λειτουργία του, να ακολουθεί τη διάρθρωση  και τη λειτουργία των υπόλοιπων οργανισμών του ΥΠ.Α.ΑΤ.
Τέθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν με τις μετακινήσεις των εργαζομένων μετά την εφαρμογή του 4336/15 (εκτίναξη δαπανών λόγω χρήσης ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, διπλή έδρα,  εντολές μετακίνησης κ.α) και προτάθηκε από το Δ.Σ του Π.Σ.Ε ΕΛ.Γ.Α. ότι η μόνη λύση για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού είναι η επαναφορά στο καθεστώς μετακινήσεων της 31/12/2015.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε. ΕΛ.Γ.Α. συνεχίζει να αγωνίζεται στην κατεύθυνση προώθησης και επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους και τον Οργανισμό. Επιδίωξή μας είναι ένα σύγχρονο γεωργο-ασφαλιστικό σύστημα με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα που να ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων.


Για το Δ.Σ του Π.Σ.Ε. ΕΛ.Γ.Α.

  Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. γραμματέας


ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                           ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ