ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ για απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 30/05/2018





Αλεξανδρούπολη: 25/ 05 / 2018
Αριθ. Πρωτ.:13



 
                                                                                                         
                    

ΠΡΟΣ:  Τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α.

 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α.
Πληροφορίες: Ι.Καφετζόπουλος,
Β.Ντούπη
Μεσογείων 45 – Τ.Κ. 11510
Τηλ : 6974946643,6972957118

 
 











ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, Συνάδερφοι
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ),στα πλαίσια της «κοινωνικής συμμαχίας» συμμετέχουμε στην «Πανελλήνια Ημέρα Δράσης» και στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 30/05/2018 και απαιτούμε:
·     Κατάργηση του Νόμου-λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν.4387/2016)
·     Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών
·     Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
·      Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζομένους που αδυνατούν να πληρώσουν.
·     Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματος μας. Αφορολόγητο στα 12000 ευρώ.
·     Καμμιά αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.
 Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης" δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τους εργαζομένους, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Η "δίκαιη ανάπτυξη" που προσπαθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής -λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί "μεταμνημονιακής" εποχής αφού όχι μόνο δεν φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης, που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπογράφει. Η "ανάπτυξη "τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Η επιστροφή στην ομαλότητα , όπως λένε, δε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δε σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.


Ανάπτυξη για λίγους -φτώχεια, ανεργία, λιτότητα για τους πολλούς!

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούν να την κρύψουν όσες φιέστες και να στήσουν ανά την Ελλάδα. Όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τα εφαρμόζουν στο ακέραιο και νομοθετούν ακόμα περισσότερα, προστίθενται στα ήδη βαριά μέτρα που έχουμε στις πλάτες μας.

Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, είναι τώρα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.

Για εμάς τους εργαζομένους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.


Κάθε κλάδος, κάθε εργασιακός χώρος, κάθε περιοχή στις 30 Μάη να στείλουμε ισχυρό μήνυμα:

Η ανάπτυξη σας τσακίζει τη ζωή μας!

Αγώνας -οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας !

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν προσμένοντας σε καλύτερες τάχα μέρες από τα αφηγήματα της "μεταμνημονιακής εποχής" που αναφέρει στις «αναπτυξιακές» φιέστες η κυβέρνηση.
Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια.


Απέναντι στην αδιέξοδη και ανάλγητη Κυβερνητική πολιτική η οποία στραγγαλίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Ως εργαζόμενοι στον ΕΛΓΑ απαιτούμε επιπλέον:
1.  Τη βελτίωση του θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου του ΕΛΓΑ για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στον ‘Έλληνα γεωργό και κτηνοτρόφο’.
2.  Τη χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
3.  Την έγκριση της υπογραφείσας ΕΣΣΕ του 2017 και την υπογραφή νέας ΕΣΣΕ για το 2018.
4.  Την άμεση προώθηση της τροποποίησης των Κανονισμών Οργανωτικής Διάρθρωσης & Λειτουργίας των Υπηρεσιών και Κανονισμού Κατάστασης Προσωπικού του ΕΛΓΑ για έκδοση των σχετικών ΚΥΑ.
5.  Την άμεση τακτοποίηση των συναδέρφων που υπάγονται στο άρθρο 45 του Ν.4325/15 και ικανοποίηση των αιτημάτων μεταθέσεων.
6.  Την επαναφορά της ΚΥΑ αριθμ.80/2014 που διέπει τις μετακινήσεις του προσωπικού του ΕΛΓΑ εντός και εκτός έδρας.

Συμμετέχουμε μαζικά, δυναμικά και ενωτικά στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις και Συλλαλητήριά των Εργατικών Συνδικάτων σε όλη τη χώρα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Ε. ΕΛ.Γ.Α.
         
Η Γενική Γραμματέας




Β.Ντούπη

 
                                                                                                                              Ο Προέδρος




                                                                                                                             Ι.Καφετζόπουλος

 
 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ