ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 06 2017


                                     ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ


      Για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΏΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού .
     Στην Αθήνα σήμερα την 15-6-2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09 : 00' στον 7° όροφο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ως άνω Οργανισμού επί της οδού Μεσογείων αριθ. 45 συνήλθαν οι εργαζόμενοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΛ.Γ.Α. για την εκλογή εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κοινής Ωφέλειας (ΝΠΙΔ) υπό την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ» (ΕΛ.Γ.Α.), σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 14 Ν. 3965/2011, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν. 1464/1982, και με την παρουσία του Δικαστικού Αντιπροσώπου κ. Λεωνίδα Σδράλλη, Δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, διορισθέντος με την υπ' αριθ. 10781/26-5-2017 απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους :
α ) Στέλλα Αραμπατζή, Υπάλληλο ΕΛ.Γ.Α.
 β ) Μαρία Γραμματίκα, Υπάλληλο ΕΛ.Γ.Α.
γ ) Ανδρέα Τσαμάτη, Υπάλληλο ΕΛ.Γ.Α, άπαντες ορισθέντες δια του υπ' αριθ. 18/8-5-2017 εγγράφου του επαγγελματικού σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α.».
          Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή παρέλαβε σε προγενέστερο στάδιο τις υποβληθείσες αιτήσεις υποψηφιότητος και, αφού τις έλεγξε, προκειμένου να διατυπώσει το δικαίωμα της εκλογιμότητος, προχώρησε στην ανακήρυξη των υποψηφίων, κατά τα αναλυτικώς οριζόμενα στο υπ' apL0. 1/30-5-2017 Πρακτικό αυτής. Υποψήφιοι έχουν ανακηρυχθεί (κατ' αλφαβητική σειρά) σύμφωνα με το υπ' αριθ. 2/7-6- 2017 Πρακτικό της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής οι:
 Σ. Κακουκάκης του Εμμανουήλ, Ε. Λαχουρά του Αθανασίου, Β. Ντούπη του Σωτηρίου,
I.    Παλιούρας του Σπυρίδωνα, Μ. Παπαχρήστου του Κωνσταντίνου, Κ. Σούλιου του Χρήστου, Π. Τζιούτης του Γεωργίου και Κ. Ψυχίδης του Παύλου.

Κατά την αναφερομένη στην αρχή του παρόντος ημερομηνία των αρχαιρεσιών στο Κεντρικό Εκλογικό Κατάστημα (επί της έδρας του ως άνω Οργανισμού) η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή παρέλαβε από τη Διεύθυνση Προσωπικού του Οργανισμού αντίγραφα καταστάσεων των εργαζόμενων στον ΕΛ,Γ.Α,, τα οποία έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν, καθώς και το εκλογικό υλικό (ψηφοδέλτια, φακέλους κλπ.), έλεγξε την κάλπη και αφού βεβαιώθηκε ότι ήταν άδεια, την σφράγισε και κήρυξε την έναρξη της ψηφοφορίας, αφού προηγουμένως κάλεσε τους ορισθέντες αντιπροσώπους να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
Στην συνέχεια προσήρχοντο ένας - ένας οι ψηφοφόροι, δείχνοντας την αστυνομική τους ταυτότητα και αφού διαπιστωνόταν ότι συμπεριλαμβάνονταν στην κατάσταση εργαζομένων, έπαιρναν από ένα ψηφοδέλτιο μαζί με σφραγισμένο φάκελο και αποσύρονταν σε ειδικώς για το σκοπό αυτό διασκευασμένο χώρο, όπου και σημείωναν την προτίμησή τους απέναντι στα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων. Επανερχόμενοι εγγράφονταν στο τηρούμενο κατά το νόμο πρωτόκολλο και έριχναν το φάκελο στην κάλπη.
Η ψηφοφορία συνεχίστηκε κανονικώς μέχρι την ώρα που είχε ορισθεί, δηλαδή μέχρι ώρα 13 : 00', οπότε, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε άλλο μέλος για να ψηφίσει, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή με τον εκπρόσωπο της Δικαστικής Αρχής αποφάσισαν τη λήξη της.
Κατόπιν, αποσφραγίσθηκε η κάλπη, αφού προηγουμένως διαπιστώθηκε το απαραβίαστο αυτής :       I. καταμετρήθηκαν οι εντός αυτής φάκελοι και ευρέθησαν εβδομήντα τέσσερις (74)  τοιούτοι, 
    II. καταμετρήθηκαν οι φάκελοι από την διεξαχθείσα, από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, την 12η Ιουνίου 2017 εκλογική διαδικασία του Υποκαταστήματος Αθηνών και ευρέθησαν είκοσι ένας (21) τοιούτοι και ΜΙ. καταμετρήθηκαν οι διαβιβασθέντες στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή φάκελοι από τις τοπικές Τριμελείς Εφορευτικές Επιτροπές, οι οποίοι μετά των σχετικών εκλογικών εγγράφων (πρωτόκολλο ψηφοφορίας, κατάσταση ψηφισάντων και πρακτικό ψηφοφορίας) ταχυδρομήθηκαν αμέσως μετά τη διεξαχθείσα την 12η Ιουνίου 2017 εκλογική διαδικασία στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα, κατά τα αναλυτικώς εκτιθέμενα στα υπ' υπ'αρ.1/30-5-2017 Πρακτικό της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και ευρέθησαν τριακόσιοι τριάντα τρείς (333) τοιούτοι (αναλυτικώς ως εξής κατά τα σχετίκώς αποσταλέντα με ευθύνη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών έγγραφα :
  1.       Ε.Τ. Υποκαταστήματος Αλεξανδρουπόλεως δεκαεννιά [19] φάκελοι,
  2.        Ε.Τ. Υποκαταστήματος Καβάλας δεκατέσσερις [14] φάκελοι, 
  3.        Ε.Τ. Υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης πενήντα πέντε [55] φάκελοι,
  4.         Ε.Τ. Υποκαταστήματος Κοζάνη είκοσι           ένας    [21]      φάκελοι,
  5.         Ε.Τ. Υποκαταστήματος        Λάρισας    τριάντα       οκτώ  [38]         φάκελοι,    
  6.         Ε.Τ. Υποκαταστήματος        Ιωαννίνων είκοσι         επτά  [27]         φάκελοι,    
  7.         Ε.Τ. Υποκαταστήματος        Αγρίνιου     είκοσι        τρεις  [23]         φάκελοι,    
  8.         Ε.Τ. Υποκαταστήματος Πατρών τριάντα ένας [31] φάκελοι, 
  9.         Ε.Τ. Υποκαταστήματος Τριπόλεως δεκαοκτώ [1S] φάκελοι, 
  10.         Ε.Τ. Υποκαταστήματος Ηρακλείου Κρήτης είκοσι τέσσερις [24] φάκελοι, 
  11.         Ε.Τ. Υποκαταστήματος Λαμίας δεκαεννέα [19] φάκελοι και 
  12.         Ε.Τ. Υποκαταστήματος Βέροιας σαράντα τέσσερις [44] φάκελοι). 

      Ακολούθως, όλοι ol φάκελοι (Κεντρικού Εκλογικού Τμήματος και Περιφερειακών Εκλογικών Τμημάτων) τοποθετήθηκαν και αναμίχθηκαν εντός της κάλπης και έλαβε χώρα η αποσφράγιση των φακέλων και η διαλογή των ψηφοδελτίων (παρουσία των υποψηφίων ή των ορισθέντων αντιπροσώπων τους), τα οποία αριθμήθηκαν και υπογράφηκαν από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο.
Στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με την Διεύθυνση Προσωπικού αυτού, υπηρετούν τετρακόσιοι ονδόντα εννέα ( 489 ) εργαζόμενοι.
Με βάση το τηρούμενο Πρωτόκολλο ψηφοφορίας, για την εκλογή εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κοινής Ωφελείας (ΝΠΙΔ) υπό την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ» (ΕΛ.Γ.Α.) ευρέθησαν τετρακόσια είκοσι οκτώ (428) ψηφοδέλτια, εκ των οποίων έγκυρα τετρακόσια ένδεκα (411), λευκά ένδεκα (11) και άκυρα έξι (6).
Ακολούθησε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και έκαστος των υποψηφίων έλαβε ψήφους, όπως αναφέρεται κατωτέρω :
1.                Καουκάκης Σταύρος του Εμμανουήλ: πενήντα τέσσερις ( 54 )
2.                Λαχουρά Ευαγγελία του Αθανασίου: εξήντα εννέα ( 69 )
3.                Ντούπη Βασιλική του Σωτηρίου: εβδοιιήντα οκτώ ( 78 )
4.               Παλιούρας Ιωάννης του Σπυρίδωνα: δεκαπέντε (15 )
5.               Παπαχρήστου Μάρκος του Κωνσταντίνου: δεκατρείς (13 )
6.               Σούλιου Καλομοίρα του Χρήστου: τριάντα τέσσερις ( 34)
7.               Τζιούτης Παντελεήμων του Γεωργίου: τρεις ( 3 )
8.               Ψυχίδης Κωνσταντίνος του Παύλου: εκατόν σαράντα πέντε (145)
Δεδομένου ότι ουδείς των υποψηφίων έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των εγκύρων ψηφοδελτίων, όπως απαιτείται από τη διάταξη του άρθρου 14 παρ. 2 εδ. β' Ν. 3965/2011, η οποία αντικατέστησε την παρ. 2 του άρθρου 3 Ν. 3429/2005, προκηρύσσεται επαναληπτική εκλογή μεταξύ των υποψηφίων Ντούπη Βασιλική του Σωτηρίου και Κωνσταντίνου Ψυχίδη του Παύλου, οι οποίοι συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους, η δε επαναληπτική αυτή εκλογή θα διεξαχθεί : Α. Στα Περιφερειακά Εκλογικά Τμήματα την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 από ώρα 08 : 00' έως ώρα 11: 00' και Β. Στο Κεντρικό Εκλογικό Τμήμα την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 από ώρα 09 : 00' έως ώρα 12 : 00', με την αυτή διαδικασία.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ : ......................................................

O ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ                        Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡ. ΕΠΟΤΡΟΠΗ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ