ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07-02-2017



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΓΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΑ, βρισκόμενος πάντα δίπλα στον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο, επισημαίνει ότι η εφαρμογή της πολιτικής της Ε.Ε., της τρόικας-θεσμών, των μνημονίων και της συγκυβέρνησης στον τομέα της αγροτικής παραγωγής έρχεται να επιδεινώσει τα ήδη οξυμμένα προβλήματά τους.

          Μέτρα όπως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση της σύνταξης του ΟΓΑ , η υπερφορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων σε συνδυασμό με τις μειωμένες τιμές των αγροτικών προϊόντων, την καθυστέρηση της επιστροφής του φόρου του πετρελαίου κ.ά. οδηγούν σε επιπλέον αύξηση του κόστους παραγωγής, αύξηση των πλειστηριασμών των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με αποτέλεσμα την συρρίκνωση, κύρια, του μικρομεσαίου αγροτικού πληθυσμού.

          Δυστυχώς, και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ΕΛΓΑ δεν χρηματοδοτείται πλέον από το κράτος (ενώ προβλέπεται από νόμο) οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι επωμίζονται εξ ολοκλήρου και το κόστος της ασφαλιστικής κάλυψης της παραγωγής και κεφαλαίου τους.

          Οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ , παρατηρώντας καθημερινά την αύξηση των ακαλλιέργητων και χέρσων αγροτεμαχίων στην Ελληνική ύπαιθρο, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, που πλέον είναι αγώνας επιβίωσης και για τους ίδιους αλλά και την αγροτική παραγωγή της χώρας.

          Δηλώνουμε δε ότι, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στις μετακινήσεις μας για την ολοκλήρωση του έργου μας, θα βρισκόμαστε δίπλα στους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους στον καθημερινό τους αγώνα.  
   
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΓΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ