ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Σ.Ε.ΕΛ.ΓΑ της 07 Ιουλίου 2016




ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α.                                               Αθήνα  07– 07-2016   
Μεσογείων 45 – 115 10 Αθήνα                                              


                                                                      


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

     

    Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.
   
    Στις 6/7/2016 πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, η ΄Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.
    Τα θέματα τα οποία απασχόλησαν και αναπτύχθηκαν στη Συνέλευση ήταν το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο, η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού, η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2016 – 2017, η αγωγή για την υπερβάλλουσα διαφορά, η υπερβάλλουσα διαφορά που προκύπτει από το επίδομα γάμου, με κυρίαρχο θέμα το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις μετακινήσεις εντός και εκτός έδρας, για εκτέλεση ή παροχή υπηρεσίας, των υπαλλήλων του ΕΛ.Γ.Α.
    Μετά την ενημέρωση από το Δ.Σ. του Π.Σ.Ε. ΕΛ.Γ.Α. για τα παραπάνω θέματα και τις τοποθετήσεις των συναδέλφων, κοινή διαπίστωση είναι ότι οι ακολουθούμενες  μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τους Έλληνες αγρότες και έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα και τους εργαζόμενους του ΕΛ.Γ.Α.
    Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στον Οργανισμό (καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων, μη διενέργεια εκτιμητικού έργου, κ.λ.π.) κινδυνεύουν να οδηγήσουν τον ΕΛ.Γ.Α. σε κατάρρευση και απαξίωσή του από τους Έλληνες αγρότες.


   
    Στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α, παρά τις συνεχείς προτάσεις και παρεμβάσεις του Σωματείου για εξεύρεση λύσης στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί, αδυνατούν να δώσουν λύσεις και οδηγούν τον Οργανισμό σε τέλμα.
      Η τελευταία νομοθετική ρύθμιση όχι μόνο δεν ανατρέπει τους λόγους που έχουμε οδηγηθεί σε αυτήν την αδιέξοδη κατάσταση αλλά δημιουργεί επιπλέον κενά και ασάφειες στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει το εκτιμητικό έργο, οδηγώντας σε ουσιαστική διάλυση το γεωργοασφαλιστικό σύστημα της χώρας, γεγονός που θα αποδειχθεί πολύ σύντομα.
     Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας συνεκτιμώντας τα δεδομένα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αποφάσισε τη διεκδίκηση εφαρμογής του ισχύοντος έως 31-12-2015  νομοθετικού πλαισίου που διέπει την διενέργεια του εκτιμητικού έργου καθώς και τη μη χρήση ιδιόκτητου μεταφορικού μέσου για την εξυπηρέτηση υπηρεσιακών αναγκών (μετακινήσεις γεωτεχνικών κ.λ.π. ).
   
    Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

    Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αγρότες και τους εργαζόμενους του Οργανισμού σας καλούμε σε συστράτευση και εφαρμογή των αποφάσεων της Γενικής μας Συνέλευσης.


   
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας


     Πανταζής Δημήτρης                                                   Καρανίκας Αντώνης          

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ