ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ 06.11.2013



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α.                                                      Λαμία  05 – 11 - 2013
                                                                                                       
Μεσογείων 45 – 115 10 Αθήνα                                                  Aριθμ. Πρωτ. :  51




               Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



        Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,


         Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αποφάσισε  και προκηρύσσει  απεργία την Τετάρτη  06-11-2013 στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΕΣΕΕ συμμετέχοντας στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις πόλεις και στη συγκέντρωση-συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Πεδίο του Άρεως 11:00).  
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Αυτή η πολιτική -η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της μεγάλης αύξησης του κόστους ζωής, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της “ακύρωσης” των Κοινωνικών Αγαθών, της εκποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, που επιβάλλεται από την Τρόικα και το ΔΝΤ και εκτελείται κατά γράμμα από τη μνημονιακή Συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί.
·         Διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική των χιλιάδων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, της “απόσυρσης” του Κράτους από την υποχρέωσή του να υπερασπίζεται, να κατοχυρώνει και να εγγυάται θεμελιώδη για τους πολίτες Δημόσια Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων, της κατεδάφισης του Κοινωνικού Κράτους - της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Καλούμε τη Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποσυρθεί άμεσα από τα ένδικα μέσα που έχει ασκήσει εναντίον των συναδέλφων μας όπως επίσης να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματος και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων μας.

Απαιτούμε λύση στα προβλήματα εδώ και τώρα και διεκδικούμε μεταξύ άλλων εργασία για όλους, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, δημοκρατικά δικαιώματα.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί όσο η κυβέρνηση εμμένει στην κοινωνική και εργασιακή αναλγησία, όσο επιδεικνύει υφεσιακή προσήλωση, όσο οι καταστροφικές πολιτικές που υιοθετεί πολλαπλασιάζουν το αδιέξοδο.


ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ «ΠΑΛΕΥΕΙ» ΜΟΝΟΣ



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


     Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Καρανίκας Αντώνης                                                   Καφετζόπουλος Ιωάννης   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ