ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της 12.09.2012



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α.                                                      Αθήνα   12 – 9 - 2012
                                                                                                       
Μεσογείων 45 – 115 10 Αθήνα                                                  Aριθμ. Πρωτ. 36

                                                      
               Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 
                       Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,


            To Δ.Σ. του Π.Σ.Ε.Ε. συνεδρίασε στις 11 και 12/9/2012 με θέματα ημερήσιας  διάταξης  όπως αυτά σας έχουν κοινοποιηθεί.
            Σε ότι αφορά το 1ο θέμα η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. έχει καθοριστεί την Τετάρτη 19/9/2012 και ώρα 02:00 μ.μ.. Στόχος της συνάντησης είναι να πειστεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. ώστε να αναλάβει την πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση του θέματος που έχει προκύψει μετά από τις  δικαστικές αποφάσεις του Δ.Ε.Α. που αφορούν συναδέλφους μας.
            Μετά από επίσκεψή μας στο ΑΣΕΠ και σε συνάντηση με το Γραμματέα του Τμήματος είχαμε την ενημέρωση ότι έχουν συζητηθεί από τα αρμόδια τμήματα οι εκδοθείσες αποφάσεις του Δ.Ε.Α. που αφορούν συναδέλφους μας και  επίκειται η κοινοποίησή τους έως τις αρχές του επόμενου μήνα. Για τις υπόλοιπες αποφάσεις του Δ.Ε.Α. που έχουν κοινοποιηθεί στο ΑΣΕΠ εκκρεμεί η χρέωσή τους σε εισηγητή για να συζητηθούν στο αρμόδιο τμήμα.
            Σε ότι αφορά το  θέμα της εφαρμογής του Ν. 4024/12 και των σχετικών διατάξεων  για την προσαρμογή του μισθολογίου και την επιβολή των περικοπών (εκτιμητικά, παιδικός σταθμός και πάσης φύσεως επιδόματα – βοηθήματα) αφού διατυπώσαμε εκ νέου προφορικά τις αντιρρήσεις μας σε συναντήσεις που είχαμε με την Διοίκηση και την Δ/νση Οικονομικού, τονίζοντας ότι είναι λανθασμένος ο τρόπος με τον οποίο  εφαρμόζονται, καταθέσαμε και εγγράφως τις θέσεις μας με την μορφή εξώδικης διαμαρτυρίας μας για τις συγκεκριμένες αποφάσεις της Διοίκησης, επιφυλασσόμενοι παντός δικαιώματός μας, όπως και της προσφυγής μας στη Δικαιοσύνη.
            Με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α. μετά από πρόταση του εκπροσώπου των εργαζομένων, εγκρίθηκε η δυνατότητα χορήγησης δανείου στους εργαζόμενους του Οργανισμού. Για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης διαδικασίας θα ακολουθήσει ενημερωτική εγκύκλιος από την Δ/νση Οικονομικού του ΕΛ.Γ.Α..
            Για το θέμα της μεταστέγασης της Κ.Δ. και του Υποκ/τος Αθηνών στο   κτήριο «ΚΕΡΑΝΗΣ» επί της Λεωφόρου Θηβών 196–198  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΥΠ.Α.Α.Τ., όπου εκφράσαμε τους προβληματισμούς και τις αντιρρήσεις για την σκοπιμότητα ενός τέτοιου σχεδιασμού, χωρίς να προκύπτει κανένα οικονομικό όφελος για τον Οργανισμό και χωρίς να διασφαλίζονται τα περιουσιακά του στοιχεία, ούτε να επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία του ΕΛ.Γ.Α..
           
            Σε ότι αφορά τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτώβρη και ώρα 09:00 π.μ.  στην πόλη της Λάρισας. Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσει και αναλυτική ανακοίνωση για την πληρέστερη ενημέρωσή σας.

            Συνάδελφοι, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε κυρίαρχη προτεραιότητα για την συνδικαλιστική δράση του Δ.Σ. του Π.Σ.Ε.Ε. και όλων πρέπει να είναι η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους μας.




   

                                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


     Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας




Καρανίκας Αντώνης                                                   Καφετζόπουλος Ιωάννης                      
    




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ