ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12-06-2012



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α.                                                     12 - 06 - 2012
 Μεσογείων 45 – 115 10 Αθήνα                            
Tηλ.: 2107490479, Fax : 2107488282

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

          Σε απάντηση  των όσων ειπώθηκαν κατά την συνέντευξη  του κ. Σαρρή (Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α.) στην εφημερίδα Agrenda (Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουνίου 2012) και των όσων περιλαμβάνονται σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο ίδιο φύλλο της παραπάνω εφημερίδας, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε προς όλους τους ΄Ελληνες πολίτες κάτι που ο  αγροτικός κόσμος της χώρας μας γνωρίζει πολύ καλά.
          Οι γεωτεχνικοί υπάλληλοι του ΕΛ.Γ.Α. επιτελούν ένα σημαντικό έργο πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να βρίσκονται κοντά στον ΄Ελληνα αγρότη την στιγμή που αυτός τους χρειάζεται.
          Επίσης δηλώνουμε για μια ακόμη φορά προς κάθε κατεύθυνση ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αντίθετοι στην καταβολή αποζημιώσεων και κρατικών οικονομικών ενισχύσεων εντός του υφιστάμενου εθνικού και κοινοτικού νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε όλοι οι αγρότες της χώρας μας να έχουν ενιαία και ίση αντιμετώπιση.
          Τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ρουσφετολογικές ή άλλου είδους εξυπηρετήσεις και αποδίδονται σε  “ανθρώπινες αδυναμίες”  κάποιων Γεωπόνων του ΕΛ.Γ.Α. θεωρούμε ότι θίγουν την αξιοπιστία, το κύρος και την επιστημονική κατάρτιση όλων των εργαζομένων του ΕΛ.Γ.Α..
          Αν  καταβλήθηκαν παράνομες ή μεροληπτικές αποζημιώσεις ή αν έχει διαπιστωθεί περιπτώσεις κακοδιαχείρισης  και δεν τηρήθηκαν οι Νόμοι και οι Κανονισμοί στην εκτιμητική και ασφαλιστική διαδικασία η κύρια ευθύνη ανήκει στην Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ διαχρονικά, που είναι υποχρεωμένη να τις  διερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες στους υπαιτίους.
          Σε μία περίοδο λοιπόν που βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια για την ασφαλιστική και οικονομική εξυγίανση του Οργανισμού με την μεγάλη στήριξη του νέου συστήματος από τους αγρότες και τους ίδιους τους εργαζόμενους στον ΕΛ.Γ.Α. δεν πρέπει να μένουν σκιές σε βάρος του ΕΛ.Γ.Α. και θα πρέπει πρωτίστως η ίδια η Πολιτεία να είναι  θεματοφύλακας των νόμων και των κανονισμών που διέπουν το γεωργοασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.
          Προσωπικές πολιτικές, συκοφαντίες και ύβρεις λοιπόν απ΄ όπου και αν προέρχονται δεν έχουν θέση στην νέα πραγματικότητα για τον ΕΛ.Γ.Α..
          Οι εργαζόμενοι θα υπερασπίσουμε το κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης  με τους αγρότες και μαζί τους θα διασφαλίσουμε την πορεία του ΕΛ.Γ.Α. σε ένα καλύτερο αύριο για την Ελληνική Γεωργία
          ΜΑΖΙ  με τους αγρότες για τους αγρότες
          ΟΧΙ  στην απαξίωση του ΕΛ.Γ.Α..
          ΟΧΙ  στις συκοφαντίες.
          ΝΑΙ στον έλεγχο και στην απονομή δικαιοσύνης.
         
ΤΟ Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας


Καρανίκας Αντώνης                                 Καφετζόπουλος Ιωάννης                      


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της 6-12-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΛΓΑ της 06/11/2023

Τακτική Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ